Dan duševnega zdravja

10. oktober je zaznamovan z duševnim dnevom zdravja. Letos se tematika dotika ozaveščanja o duševnem zdravju in poudarja pomen sodelovanja in povezovanja vseh v prizadevanjih za preprečevanje samomora. Prav tako se tema osredotoča na prepoznavanje, zdravljenje in okrevanje ob pojavu duševnih težav in motenj ter krepitev dobrega duševnega zdravja oseb. Poleg tega se v ospredje postavlja preprečevanje samomora kot pomembnega javnozdravstvenega izziva po vsem svetu.

V Društvu Vezi se zavedamo, da je dobro duševno zdravje temelj zdravja, posledično pa tudi socialne stabilnosti in kakovosti življenja vseh ljudi, zato smo ob tem dnevu v centru Sežane postavili stojnico in ozaveščali ljudi o duševnem zdravju in možnosti priključitve v društva, stanovanjske skupnosti in v zaposlitvene rehabilitacije. Opomnili smo jih o številnih aktivnostih, ki jih izvajamo ter o preventivnih programe na področju duševnega zdravja in preprečevanja samomora.

Vsak je na stojnici prejel pozitivno sporočilo ter brošuro. Veseli smo pozitivnega odziva ljudi, ki so se ustavili pri nas.