Štanjel

Dnevni center Štanjel se nahaja v prečudoviti kamniti pokrajini v osrčju Krasa obdani s neokrjeno naravo. Nahajamo se ob vznožju Štanjela (op. v prostorih stare pošte) s prečudovitim pogledom na Štanjelski grad.

Vsebina programa v Dnevnem centru Štanjel je osredotočena na oblikovanje izdelkov iz gline ter njihovo peko v peči za keramiko. Tako nastajajo čudoviti izdelki, ki so res nekaj posebnega. Praksa pa kaže, da glino zmore oblikovati čisto vsak, saj ne obstajajo pravila ali merila natančnosti. Poleg tega se naši uporabniki lahko vključujejo tudi v delo na prostem, saj naše društvo že vrsto let sodeluje z Arboretumom Voljčji Potok, tako da opravljamo vsa lažja in manj zahtevna dela, npr. košnja, urejanje poti, pobiranje smeti, zalivanje, itd.
Pri svojem delovanju tesno in dobro sodelujemo s širšo lokalno skupnostjo in Občino Komen, kar se odraža v dobrih odnosih in sprejetosti programa.

DNEVNI CENTER ŠTANJEL
Štanjel 59a